Zelfgemaakte methoden voor langere, dikkere wimpers

Wie houdt er niet van langere, vollere wimpers? Ze verbeteren je ogen, waardoor ze groter en aantrekkelijker lijken. Wimper extensions en mascara zijn klassieke opties om het volume van je wimpers te verhogen, maar ze kunnen duur zijn en je wimpers beschadigen. Gelukkig zijn er enkele doe-het-zelf methoden die kunnen bijdragen aan de lengte en dikte van je wimpers. Hier vind je enkele eenvoudige en natuurlijke trucs om je wimpers te helpen groeien en dikker te worden zonder ze te schaden.

Ricinusolie

Ricinusolie, ook bekend als castor olie, is een van de meest populaire natuurlijke remedies voor het stimuleren van wimpergroei. Het zit boordevol vitamine E en proteïnen die de haargroei bevorderen. Hoe te gebruiken? Breng elke avond voor het slapengaan een kleine hoeveelheid ricinusolie aan op je wimpers met een schoon mascaraborsteltje of wattenstaafje. Zorg ervoor dat je de olie goed verdeelt over de lengte van je wimpers. Spoel het ’s ochtends af.

Olijfolie

Olijfolie is een ander fantastisch ingrediënt voor langere en dikkere wimpers. Het voedt de wimpers en stimuleert de groei. Voor de behandeling, breng elke nacht een beetje olijfolie aan op je wimpers en laat het overnachten. Was het vervolgens ’s ochtends af met warm water.

Vitamine E olie

Vitamine E olie kan je wimpers helpen versterken en hun groei stimuleren. Open een vitamine E capsule en breng de olie aan op je wimpers met een borstel of vinger. Laat het inwerken gedurende de nacht en spoel het uit in de ochtend.

Biologische groene thee

Groene thee kan je wimpers versterken en de groei bevorderen. Voeg gewoon een zakje groene thee toe aan een kopje heet water. Laat het trekken en koel het af. Breng de thee vervolgens aan op je wimpers met een katoenen bolletje. Laat het een uur inwerken en spoel het vervolgens af met koel water.

Ei-eiwit

Ei-eiwit is rijk aan vitamine B en biotine die beide essentieel zijn voor de groei en dikte van de wimpers. Klop een ei-eiwit op totdat het schuimend is. Breng dit vervolgens aan op je wimpers met een mascaraborsteltje. Laat het ongeveer 20 minuten inwerken en spoel het daarna af met koud water.

Aloë Vera

Aloë Vera is niet alleen hydraterend, maar stimuleert ook de groei van de wimpers en houdt ze gezond. Breng elke avond voor het slapengaan verse aloë vera-gel aan op je wimpers en laat het overnachten. Spoel het ’s ochtends af met warm water.

Besluit

Consistentie is de sleutel tot het bereiken van langere en dikkere wimpers. Het kan een paar weken duren voordat je de resultaten begint te zien, maar blijf de bovenstaande methoden consequent gebruiken en je zult zeker een verbetering zien. Vergeet niet om elke behandeling te testen op een klein huidgedeelte om er zeker van te zijn dat je geen allergische reactie krijgt. Veel succes met je reis naar weelderigere wimpers!