Hoe werken zuurstofhoudende cosmetica?

De huid, net als het hele menselijke lichaam, heeft zuurstof nodig. Zuurstof heeft antibacteriële, antivirale, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het gebrek aan zuurstof veroorzaakt de vorming van rimpels en huidverslapping. Om de huid van zoveel mogelijk zuurstof te voorzien, moet je ruimtes met airconditioning, roken van sigaretten en drinken van alcohol vermijden. Ga in plaats daarvan vaker wandelen, eet gezond en gebruik cosmetica met zonnebrandcrème. Breng bij het aanbrengen van make-up niet veel lagen cosmetica aan, omdat de huid dan niet kan ademen. Bovendien is het de moeite waard om zuurstofrijke cosmetica te gebruiken. Welke eigenschappen hebben cosmetica met zuurstof? Hoe werken zuurstofhoudende cosmetica zonder zuurstof?

Cosmetica met zuurstof – eigenschappen

Cosmetica met zuurstof versnellen het herstel van de huid en versterken deze door het creëren van een beschermende laag. Dit laatste beschermt de huid tegen schadelijke externe en interne factoren. Zuurstof in de balsems van het lichaam vermindert de zichtbaarheid van littekens en helpt bij de bestrijding van cellulitis en striae. Bovendien verstevigt en vormt het het lichaam, en verlicht het ook ontstekingen.

De samenstelling van cosmetica vindt zelden zuurstof in zijn pure vorm, omdat het moeilijk is om het te introduceren in het preparaat vanwege de instabiliteit. Zuurstof wordt soms vervangen door waterstofverbindingen die het bevatten of verbindingen die bij contact met de huid zuurstof activeren.

Waterstofperoxide wordt vaak toegevoegd aan zuurstofhoudende crèmes. Het product heeft een verhelderend effect, het herstelt de huid, geneest wonden en bestrijdt acne. Een soortgelijke functie wordt vervuld door het ATP-molecuul, dat de energie die nodig is voor oxygenatie accumuleert, maar alleen vrijkomt bij metabole processen.

Er zijn ook zuurstofhoudende verbindingen, bijvoorbeeld sepitoon. Sepitoon is een combinatie van magnesium-, zink- en koperzouten, die de huid van zuurstof voorziet. Sepitoon stimuleert de celstofwisseling, versnelt het herstel en remt het verouderingsproces.

Zuurstofrijke cosmetica zonder… zuurstof

Er zijn veel werkzame stoffen die als zuurstof werken. Ze verbeteren de bloedsomloop en het uiterlijk van de teint, verstevigen het lichaam en regenereren de huid. En dus – de effecten vergelijkbaar met zuurstof kunnen worden geleverd door vitamine A en C, groene thee, plantaardige oliën, ginseng en co-enzym Q10.