Dankzij deze ochtendroutine zal je huid de hele dag mooi zijn!

Wist je dat ochtendhuidverzorging een zeer grote impact zal hebben op hoe je huid er de hele dag zal uitzien? Als je er de hele dag lang mooi wilt uitzien en voelen, moet je elke ochtend trouw een bepaald ritueel uitvoeren.

Water

In de ochtend, direct nadat je wakker wordt, is het goed om een glas water te drinken. Zo’n gezond drankje stimuleert het hele lichaam en hydrateert de huid. Als je een citroen in het water uitknijpt of een beetje citroensap toevoegt, zorg je voor de ochtenddosis verfrissing en zuivering. Bovendien krijgt de huid dankzij de citroen die van binnen of van buiten wordt gebruikt een natuurlijke glans.

Reinig jezelf!

De reiniging van de huid in de ochtend ziet er iets anders uit dan de reiniging in de avond. Was de huid ’s morgens gewoon met een toner, een hydrolate of een nevel. Vergeet niet om producten te kiezen die geschikt zijn voor jouw specifieke huidtype en haar behoeften. De cosmetica die je gebruikt moet een hydraterende, verfrissende en verzachtende werking hebben. Ze zullen je helpen je huid voor te bereiden op verdere verzorging en make-up.

Massage

Een korte en intense massage in de ochtend zal de bloedsomloop stimuleren, de huidskleur harmoniseren en je helpen om uit je slaap te komen. Dankzij deze behandeling zal de huid er stralender uitzien, zal de cosmetica beter absorberen en zul je er uitgerust en ontspannen uitzien. Begin de gezichtsmassage vanaf de basis van de nek en ga naar het voorhoofd. Zacht knijpen en kneden stimuleert de huid en geeft je energie voor de dag. Voor de massage kun je gebruik maken van populaire jade rollers.

Cosmetica zullen ook nuttig zijn

Je kunt boosters en crèmes gebruiken om je huid ’s ochtends mee in te smeren. De eerste heeft een hydraterende en versterkende werking. Boosters hebben een lichte formule, brengen goed aan en absorberen snel in de teint. Ze beschermen je huid de hele dag door tegen moeilijke weersomstandigheden, vervuiling en andere schadelijke factoren. Weet je dat sommige boosters de make-up primer kunnen vervangen?

In de ochtend huidverzorging zijn crèmes met een voedende en gladmakende werking ook nuttig. Dankzij dergelijke cosmetica is je huid gezond, zacht en zonder opgedroogde huid, die klaar is voor de make-up. Vergeet niet om het huidtype en al haar behoeften aan te passen. Zorg ervoor dat het hyaluronzuur, thermaal water, sheaboter of andere voedingsstoffen bevat.