Acne huidverzorging voor elk meisje

Puistjes, mee-eters, vette huid en pigmentvlekken zijn de grootste plagen van acnelijders. Als jij daar een van bent dan moet je goed letten op je huidverzorgingsroutine. Controleer het plan voor de verzorging van de acnehuid en ontdek hoe acne ontstaat.

Acne – hoe ontstaan puistjes en pigmentvlekken?

Acne is meestal te vinden op de huid van het gezicht, de hals, de borst, de schouders en de rug. Waarom verschijnen de meeste puistjes in dit gebied? Omdat daar veel talgklieren zitten. Wanneer hun afvoer verstopt is door talg, dode cellen en onzuiverheden, krijg je puistjes die kunnen veranderen in een ontsteking. Na besmetting door bacteriën die zich op de huid nestelen, verandert de ontsteking in witte puistjes. Het volgende stadium is een grote, pijnlijke buil in de lederhuid. Zelfs als het geneest, laat het een litteken achter.

Hoe verzorg je de acnehuid?

  1. Reiniging. Acnegevoelige huid heeft de verwijdering van het talgoverschot nodig. Maar je kunt daarvoor geen dehydraterende producten op basis van alcohol gebruiken die kunnen leiden tot een intensievere talgafscheiding en acne-uitbraak. Je moet de huid ’s morgens en ’s avonds reinigen.
  2. Toning. Het is een belangrijke fase in de verzorging van de acnehuid. Een toner brengt de pH-waarde terug en herstelt de natuurlijke bacteriële flora. Toners bevatten meestal zuren, plantenextracten, vitaminen en essentiële oliën. Ze vergemakkelijken de absorptie van actieve stoffen van andere producten. Je gebruikt toners ’s morgens en ’s avonds direct na het reinigen.
  3. Een basisproduct. Het is een crème voor de acnehuid die veelzijdige voordelen biedt: controleert de werking van de talgklieren, verwijdert dode huidcellen en zuivert de huidporiën. Zo’n crème moet rijk zijn aan retinoïden (vitamine A-derivaat), salicylzuur, azelaïnezuur, glycolzuur, citroenzuur en pyrodruivenzuur, vitaminen van groep B, vitaminen PP, H, A, E, zink, plantaardige stoffen (paardenstaart, rozemarijn, tijm).