Droog en zwak haar? Maak gebruik van deze tips.

Gespleten puntjes, droge haren, geïrriteerde hoofdhuid, beschadigd haar. Als je kapsel er ook zo uitziet – dan is het hoog tijd om gebruik te maken van de tips van een haarmaniak. Check hoe je je haar moet verzorgen, welke producten je niet meer moet gebruiken en welke haarstylingaccessoires je juist wel moet gebruiken.

Ten eerste moet je alle haarsprays en mousses in de prullenbak gooien.

Zeg nee tegen sprays en mousses. Waarom? Deze producten bevatten drogende substanties die het haar sterk verzwakken; ze kunnen zelfs de hoofdhuid irriteren. Mousses en sprays maken je haar stijf en gevoelig voor broosheid en beschadiging. Je hoeft je kapsel niet elke dag te fixeren. Je kunt je haar föhnen met een ronde borstel en een cosmetische olie gebruiken die de haren vastzet. Het is een slecht idee om haarlak aan te brengen en vervolgens het haar te borstelen: het kan broos en pluizig worden. Bovendien kunnen de restjes van de spray die je uitborstelt, zich op je haren gaan vastzetten.

Ten tweede, een goede styling.

Ook bij warmtestyling beschadigt en verzwakt het haar. Daarom moet je geen stijltang, droger, krultang en andere haarstylingapparaten die warmte produceren meer gebruiken. Hittestyling veroorzaakt droogte, gespleten haarpunten en verlies van natuurlijke glans. Als je haar beschadigd is dan is het beter om het losjes te dragen. Gebruik milde producten en ga gewoon voor simpele kapsels. Een standaard vlecht, paardenstaart of knot zal geweldig zijn. Spray zo’n kapsel met een cosmetische olie; het effect zal fantastisch zijn.

Ten derde, ontklit het haar met een gewone kam.

Borstels van zwijnenhaar en plastic Tangle Teezer kunnen je haar beschadigen. Als je hebt gemerkt dat er kroes, statisch en gespleten haarpunten zijn, dan zijn deze gadgets er waarschijnlijk de oorzaak van. Een breed getande kam blijkt de beste kam te zijn voor beschadigd haar. Kies de kam die gemaakt is van één stuk materiaal en geen uitstekende onderdelen heeft die de tanden en het handvat met elkaar verbinden.

Ten vierde, trim de haarpunten.

Lang en dik haar met beschadigde uiteinden. Veel meisjes hebben zulk haar. Conclusie? Het is een veel beter idee om je haar te knippen dan het te laten groeien en je elke keer te ergeren aan de slechte conditie. Vraag je haarstylist om een hete schaar te gebruiken die wel raad weet met met beschadigde haarpunten. Hoewel het trimmen de haargroei niet stimuleert, zorgt het ervoor dat het kapsel er wel veel beter uitziet.