Mijn Recepten voor de Perfecte Huisgemaakte Huidscrub voor elk HUIDtype!

Huidverzorging kan een verwarrend onderwerp zijn. Maar met de juiste kennis en adviezen kan je uiteindelijk je droomhuid creëren. Laten we eerst eens kijken in welke vier verschillende huidtypen we onszelf kunnen indelen. We hebben de droge huid, de vette huid, de combinatie huid en de gevoelige huid. Elke huid is uniek, maar als je een scrub gaat maken dan moeten je verschillen doen toepassen.

Laten we nu eens een kijkje nemen in de verschillende scrubs die je kan maken, afhankelijk van je huidtype, die je thuis kan maken. De ingrediënten die je kan gebruiken zijn: pepermuntolie, amandelolie, yoghurt, suiker, honing, kaneelpoeder, olijfolie, bakpoeder, citroensap en olijfolie.

Vette huid scrub

Voor de vette huid scrub mix je 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel amandelolie, een snufje pepermuntolie en een eetlepel honing in een kom. Roer het goed door elkaar om een glad mengsel te creëren. Breng het vervolgens aan op je gezicht met je vingers en masseer dit voor 2-3 minuten in cirkelvormige bewegingen. Laat het vervolgens voor 20 minuten intrekken, voordat je het afspoelt met warm water.

De yoghurt bevat lactic acid, een ingrediënt dat de huid verzacht en het overtollige talg onder controle houdt. Amandelolie kalmeert de huid, terwijl de pepermuntolie verwijdert de dode huidcellen en helpt bij het reguleren van de talgproductie. En de honing zorgt ervoor dat er vocht wordt aangetrokken waardoor je huid zacht en gehydrateerd aanvoelt.

Droge huid scrub

Voor deze scrub mix je 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing in een kom. Voeg aan het mengsel vervolgens een snufje kaneelpoeder toe. Roer alles goed door elkaar tot een glad mengsel. Breng dit vervolgens aan op je gezicht met je vingers en masseer dit voor 2-3 minuten in cirkelvormige bewegingen. Laat het vervolgens voor 20 minuten intrekken, voordat je het afspoelt met warm water.

De suiker maakt de scrub extra ruw, waardoor je huid wordt ontdaan van alle dode huidcellen. Olijfolie voorkomt dat de scrub te agressief is en voedt je huid met voedingsstoffen. Honing helpt bij het absorberen van vocht en vermindert ook irritatie. En kaneelpoeder heeft als voordeel dat het je huid verzacht en hydrateert.

Scrub voor de gevoelige huid

Voor deze scrub mix je 1 eetlepel bakpoeder met 2 eetlepels citroensap in een kom. Roer het mengsel goed door elkaar tot een glad papje. Breng het vervolgens aan op je gezicht met je vingers en masseer het voor 2-3 minuten in cirkelvormige bewegingen. Laat het vervolgens 20 minuten intrekken, voordat je het afspoelt met warm water.

Baking soda heeft eigenschappen die je huid verzachten en kalmeert tegelijkertijd eventuele irritatie. Citroensap werkt als een natuurscrub, het verbetert de microcirculatie in je huid en helpt je huidcellen te herstellen.

Scrub voor de combinatie huid

Voor deze scrub mix je 1 eetlepel suiker met 1 eetlepel olijfolie en een snufje pepermuntolie in een kom. Meng het goed door elkaar en voeg vervolgens een eetlepel honing toe. Masseer het mengsel vervolgens voor 2-3 minuten in cirkelvormige bewegingen op je gezicht en laat het vervolgens 20 minuten intrekken. Afspoelen met warm water.

De suiker maakt de scrub ruw, waardoor je huid ontdaan wordt van alle dode huidcellen. Olijfolie voorkomt dat de scrub te agressief is en voedt je huid met voedingsstoffen. De pepermuntolie helpt bij het verminderen van de talgproductie en honing kalmeert de huid en trekt vocht aan.

Mijn conclusie

Scrubben is een geweldige manier om je huid te reinigen en de dode huidcellen te verwijderen. Er zijn verschillende scrubs die je kan maken afhankelijk van je huidtype. Pepermunolie, amandelolie, yoghurt, suiker, honing, kaneelpoeder, olijfolie, bakpoeder, citroensap en olijfolie, zijn ingrediënten die je kan gebruiken om je eigen scrub te maken. Probeer de scrubs uit en voel je stralende huid!