Doe deze schoonheidsbehandelingen niet in het voorjaar.

Er zijn sommige schoonheidsbehandelingen die je niet kunt doen in het voorjaar en de zomer. Als je het niet hebt gedaan in de winter of de herfst, moet je wachten tot volgend jaar. Ben je ongeduldig? Dan kun je beter geen risico’s nemen, anders krijg je huidirritatie en -beschadiging. Check welke gezichtsbehandelingen je niet moet doen.

Waarom kunnen sommige facials en gezichtsbehandelingen niet in de zomer?

Niets ingewikkelds aan. Sommige producten en gezichtsbehandelingen veroorzaken allergische reacties door blootstelling aan de zon. Het betekent dat er pigmentvlekken, littekens en andere oneffenheden op de behandelde huid ontstaan door UV-straling. De behandelingen die in het voorjaar verboden zijn, zijn onder andere peeling, lasertherapie, cryotherapie, permanente make-up.

Scrubben

Onder andere chemische peels, dermabrasie en microdermabrasie. Het gaat om het verwijderen van vereelte huid met exfoliërende stoffen of speciale hulpmiddelen. Daarna heeft de huid ongeveer een maand nodig voor de reparatie. In de tussentijd moet je zonlicht, hitte en zonnebaden, irriterende stoffen en behandelingen vermijden.

Lasertherapie

Voor het verwijderen van bloedvaten, moedervlekken en ongewenste haren wordt gebruik gemaakt van een laser. Het met de laser uitgezonden licht behandelt ook acne, acne rosacea en pigmentvlekken. Als je de therapie wilt proberen, moet je vier weken voor en na de ingreep het zonlicht vermijden. De tijd voor de huidreparatie is ook een must. Anders krijg je irritatie, pigmentvlekken en ontstekingen.

Cryotherapie

Deze gezichtsbehandeling maakt gebruik van vloeibare stikstof om littekens, acneletsels en moedervlekken te verwijderen. Cryotherapie houdt in dat de buitenste huidlaag met droogijs wordt bevroren, waardoor roodheid ontstaat. De blootstelling aan de zon na de procedure kan leiden tot complicaties.

Semi-permanente make-up

De behandeling bestaat uit het inbrengen van pigmenten onder de huid. Als we een langdurige intense kleur willen, moeten we wachten tot de herfst om de semi-permanente make-up te doen. Zonnestralen kunnen de duurzaamheid verminderen en de pigmentverkleuring veroorzaken. Een te lange blootstelling aan de zon kan onder andere leiden tot gekneusde lippen na de semi-permanente lipmake-up.