Vragen over oogcrème – wanneer te beginnen en hoe te gebruiken?

Het is belangrijk om goed voor uw huid te zorgen, en uw onder-oog gebied verdient extra aandacht. De huid rondom de ogen is dunner en kwetsbaarder en heeft daarom extra verzorging nodig. Maar veel mensen zijn verward over de beste manier om zich hier op te concentreren. Wanneer is het het beste om met oogcrème te beginnen en hoe moeten we deze precies toepassen? Hieronder proberen we wat antwoorden te geven op deze en andere vragen.

Wanneer moet ik met oogcrème beginnen?

Het is nooit te vroeg om met oogverzorging te beginnen, ook al heeft u nog geen tekenen van veroudering rondom de ogen. De huid in het gebied van de ogen is zeer gevoelig en kwetsbaar en het is belangrijk om deze elke dag te moisturizen. Vroege prevetntieve verzorging kan de kans verkleinen dat je in de toekomst last zult krijgen van kraaienpootjes, zakken en wallen. Een goede oogcreme helpt ook bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering door het huidoppervlak glad en gezond te houden en te hydrateren.

Veel mensen denken ten onrechte dat oogcrème alleen nodig is als je al rimpels rondom de ogen hebt. Maar het is veel beter om je huid aan een goede dagelijkse verzorging te onderwerpen. Als u bijvoorbeeld de 21 heeft gepasseerd, moet u weten dat dit voor de meeste mensen de tijd is om met oogcrème te beginnen – ook al lijken uw ogen gezond en stralend.

Hoe kan ik het beste oogcrème gebruiken?

Er zijn veel verschillende soorten oogcrème die bedoeld zijn om verschillende huidkwalen te behandelen en elk van deze crèmes heeft zijn eigen set instructies. Als u op zoek bent naar een oogcrème met een hydratatie-effect, kunt u het beste een dagelijkse moisturizer kiezen. Om te voorkomen dat de crème in de ogen terechtkomt, betekent het dat u de crème met een lichte, opgaande beweging boven de ogen aanbrengt. Begin bij de buitenkant van uw oog, richt de beweging naar het voorhoofd en ga naar binnen. Vermijd het likken van het product, met name in het gebied rondom de wimperrand.

Voor algemene verzorging van de ogen, moet de huid regelmatig gehydrateerd worden met een goede oogcrème. Maar als uw huid een extra boost nodig heeft, zoals het verminderen van donkere kringen of het gladstrijken van lijntjes en rimpels, kunt u een oogcrème met anti-aging eigenschappen gebruiken. Deze crèmes helpen de productie van collageen en elastine te stimuleren en kunnen helpen bij het verminderen van de effecten van regelmatige veroudering. Breng deze manier van oogcrème aan op dezelfde manier als uw hydratatie-oplossingen.

Het is belangrijk om elke keer oogcrème te gebruiken voordat u uw make-up aanbrengt. Maar als je make-up draagt, druk dan niet te hard bij het aanbrengen, omdat de huid rondom de ogen gevoelig is voor schrapen en krassen. Maak in plaats daarvan gebruik van een vinger om de crème zachtjes aan te brengen.

Wat is de juiste manier om oogcrème toe te passen?

U moet altijd onthouden dat uw ogen een van de meest gevoelige en kwetsbare delen van uw gezicht zijn. Wanneer u oogcrème aanbrengt, is het daarom belangrijk om voorzichtig te zijn. Voorkom dat er technieken worden gebruikt die schadelijk voor het oog zijn, zoals het aanbrengen met de vingertoppen, de draaiende beweging of het aanbrengen met het puntje van uw vinger. U moet ook nooit aandringen of uw ogen schuren om de oogcrème te verdelen. Dit kan de huid beschadigen en uiteindelijk tot meer lelijkere rimpels leiden.

In plaats daarvan, kunt u het beste uw oogcrème aanbrengen door het naar boven te wrijven op uw ogen, tussen uw wenkbrauwen en aan de buitenranden van uw ogen. Vergeet ook niet om de crème een paar minuten in de huid te laten trekken voordat u de deur uit gaat. Als u overdag in de zon bent, moet u voldoende zonnebrandcrème gebruiken om de huid te beschermen tegen overdreven stralingsschade.

Wat te doen als ik last heb van oogirritatie of roodheid?

Als gevolg van veroudering, contactlenzen of producten die te veel kleurstoffen bevatten, kunnen uw ogen rode, geïrriteerde of gevoelige ogen vertonen. This problemen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder sterk gekleurde cosmeticaproducten, bepaalde voedingsmiddelen, allergieën of blootstelling aan chemische stoffen. Als u last heeft van oogaandoeningen, is het slim om een arts te raadplegen om de oorzaak van uw ongemakken te achterhalen.

Oogcrèmes die alleen als voedende optie worden geclassificeerd, kunnen nuttig zijn bij het verzachten van geïrriteerde ogen. Produkten zoals oogrollers, patches of sommige syn-tees krijgen crèmes, kunnen nuttig zijn om display kleine wallen of donkere kringen te verminderen. Deze crèmes zijn bedoeld om de verslapping van de huid te verminderen en te voorkomen dat er barstjes in de delicate huid verschijnen. U moet deze crèmes alleen gebruiken als uw arts u daartoe aanspoort.

Conclusie

Oogcrème is een belangrijk onderdeel van elke huidverzorgingsroutine en het is nooit te vroeg om te beginnen met de juiste ver