Oudejaarsavond kapsel. Hoe verzorg je haar en hoofdhuid?

Elke vrouw wil er mooi uitzien voor het oudejaarsfeest. Als je jurk al maanden in de kast hangt en je hebt het make-up idee al bedacht, dan is er nog maar één ding te doen. Wat is het? Je moet voor het haar zorgen, zodat het er op de laatste dag van het jaar op zijn paasbest uitziet. Laten we eens kijken hoe we dat kunnen doen.

Twee weken is genoeg om je haar te herstellen en vol glans te krijgen. Doe tijdens elke haarwasbeurt een snelle hoofdhuidmassage. Deze behandeling stimuleert de bloedsomloop, versterkt de haarzakjes, versnelt de opname van actieve stoffen en ontspant. Gebruik voor de massage cosmetica met etherische oliën of voedend serum. Breng direct na de haarwasbeurt een haarmasker aan op het haar. Wat moet je doen om de werking van de cosmetica te verbeteren? Doe een plastic kapje op om warmte te genereren die de absorptie van voedende bestanddelen versnelt.

Wist je dat het borstelen van het haar de conditie ervan kan verbeteren? Als je wilt dat je haarstijl mooi en gezond is dan koop je een borstel van zwijnenharen of gemaakt met natuurlijke materialen. Begin bij de uiteinden van het haar om klitten te voorkomen. Dit zal het talg dat op de bovenkant van het hoofd zat verspreiden. Een haarborstel met ecologische materialen is hiervoor het beste. Dankzij deze truc heeft je kapsel een natuurlijke glans. Een ander ding is dat als je voor volume gaat, je je hoofd moet buigen en het haar vanaf de wortels naar beneden moet borstelen.

Als je wel klaar bent met je oude kapsel dan kun je eens een keer uit de band springen. Fringe gaat een geweldige oplossing zijn. Wat interessant is, is dat je het zelf kunt doen. Koop gewoon een kleine schaar bij de drogist, maar vergeet niet dat deze scherp moet zijn. Was je haar en droog het af. Knip je haar nooit nat, want water zet de lengte en het volume ervan uit. Verdeel vervolgens de franje in twee secties en knip ze elk afzonderlijk. Ga daarna met je vingers door het haar heen en voer de aanpassingen uit.

Stijl je haar op de borstel. Begin eerst met de haren die het dichtst bij het gezicht zitten. Om de behandeling af te ronden gebruik je een koude luchtstroom, die ook de open hoofdhuid afsluit en het haar glanzend maakt. Om het haar volume te geven, gebruik je dikke rollers. Doe ze boven op het hoofd, op de rug en aan de zijkanten. Als je over golven droomt, probeer dan olie in spray. Je kunt het zelf maken door kokosnootolie, zeezout, water en leave-in conditioner te mengen.