Hoe voorkom je dat de uiteinden van je haar splijten?

Splijten van je haar op je uiteinden is tegenwoordig een veel voorkomend probleem. Vooral als je haar langere tijd vatbaar is voor schade, zoals door veelvuldig wassen, het gebruik van chemische behandelingen, verkeerde styling producten en chronische blootstelling aan UV-stralen. Gelukkig zijn er een aantal manieren die je kunt gebruiken om splijten te voorkomen, zowel korte als lange termijn.

Langetermijn voorkomingsmethoden

Een van de meest effectieve manieren om splijten te voorkomen is om haarkuren te gebruiken die de schade aan de haarverzorging repareren. Haarkuren helpen door bevochtigende ingrediënten toe te voegen die de gezondheid van het haar helpen herstellen. Hierdoor wordt de porositeit van het haar verminderd. Dit betekent dat het haar minder schade door warmte, chemicaliën, enz. kan oplopen. Er zijn speciale haarkuren op de markt die speciaal zijn ontworpen om dit probleem tegen te gaan, dus als je het regelmatig gebruikt, dan zal dit helpen om splijten te voorkomen.

Een andere lange termijn prevettatie-methode is het veranderen van je styling tools en producten. Als je aanvullende stylingproducten of styling tools gebruikt om je haar te stylen, kies dan voor producten die de gezondheid van je haar verbeteren. Vermijd producten die alcohol of siliconen bevatten, omdat deze chemicaliën de haarstruktuur schaden en splijten veroorzaken. Kies producten met ingrediënten zoals arganolie, sheaboter, keratine of honing. Deze ingrediënten worden gezien als de beste manier om schade, splijten en gebroken punten te voorkomen. Het is ook belangrijk in de gaten te houden welke tools je voor je haar gebruikt. Gebruik nooit hete stylingtangen, föhns of andere chemische producten regelmatig, want dit zorgt voor onnodige schade aan je haar.

Kortetermijn voorkomingsmethoden

Net zo belangrijk als de lange-termijn preventiemethoden, zijn de kortetermijn preventiemiddelen om splijten te voorkomen. Deze omvatten het gebruik van het juiste shampoo en conditioner voor je haar. Kies producten die sulfaatvrij zijn of een mildere formule hebben, want deze vormen minder schuim en drogen je haar dus minder uit. Gebruik bijvoorbeeld shampoos op basis van kokosnoot, aloë vera of citroen. Voeg een conditioner toe aan je routine, haarolie of haarmasker toe en gebruik een speciale anti-splijtinrichting. Dit helpt ook om de gezondheid van je haar te behouden.

Draai je haar niet nat, want nat haar is veel brozer dan droog haar. Je moet ook oppassen met het gebruik van een kam, want het kan schade toebrengen aan je haar. Gebruik een borstel met wijde tanden om je haar te kammen als het nat is. Gebruik ook alleen je vingers voor styling. Als je haar te droog is, voeg dan wat haar olie toe om het zacht te maken en de vochtbalans te herstellen.

Een andere preventie- en behandelmethode om splijten te voorkomen is het gebruik van een medische behandeling. Dit helpt om de relatieve dode punten op het haar te verwijderen en het herstel ervan te bespoedigen. Een permanent is een goede optie voor haar dat veel beschadigd is, terwijl een lamineerbehandeling goed is voor haar dat licht beschadigd is. Neem contact op met je kapper om deze behandelingen ook in aanmerking te nemen.

Conclusie

Hoewel splijtende haaruitsteeksels een veel voorkomend probleem zijn, is het mogelijk om het te voorkomen en te behandelen via lange-termijn en kortetermijn preventie- en behandelmethoden. De beste manier om splijten te voorkomen is om regelmatig conditioner, haarolie en andere behandelingsproducten te gebruiken. Voorkom ook de schade door chemisch behandelt haar te vermijden, en alleen producten die de gezondheid van je haar verbeteren te gebruiken. Als je deze tips volgt, dan zul je merken dat je haar minder snel splijt en beter zichtbaar is.