Beschadigd en uitgeput haar redden met keratine haarmaskers

Is jouw haar beschadigd en zoek je iets om het mee te redden? Voordat je naar de kapper gaat en deze zegt: “We moeten je haar kort knippen”, probeer eens een haarmasker met keratine. Met de onderstaande lijst zal je eindelijk een behandeling krijgen die de glans terugbrengt.

Voordat je de lijst met meest populaire en de beste keratine maskers lees adviseren we je om een beetje te leren over de verzorging van droog en beschadigd haar. Welke producten zijn bestemd voor uitgeput haar? Wat moet je in je achterhoofd houden als je haarproducten koopt? Hoe breng je een masker aan om het goede effect te krijgen? Dit is allemaal belangrijk, lees dus snel verder.

Masker voor beschadigd haar

Hydratatie en herstel zijn twee dingen die droog en beschadigd haar het meest nodig hebben. Zoek naar regeneratieve haarproducten. Haarmaskers zijn de beste keus omdat ze vooral draaien om het herstel binnenin het haar. Dit in tegenstelling tot conditioners, die vooral het haaroppervlak bewerken. Hoe sneller je jouw haar regelmatig gaat behandelen met een haarmasker, hoe beter. Het is het waard om je te realiseren dat een goed haarmasker geformuleerd moet zijn met de juiste ingrediënten. Er zijn twee dingen die het meest belangrijk zijn: de simpelheid van de samenstelling en een hoge concentratie ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor intensief herstel. Dit betekent dat een masker met keratine of/en peptiden de beste keus is voor beschadigd en uitgeput haar.

Ingrediënten die alleen de beste keratine haarmaskers bevatten

Dit is een lijst met ingrediënten die alleen in de beste maskers voor beschadigd haar gebruikt worden. Waarom? Omdat dit stoffen zijn die het haar bewezen herstellen en de natuurlijke schoonheid ervan verbeteren.

  • Keratine: een eiwit dat het haar repareert en schade herstelt.
  • Zijde: een eiwit die het haar versterkt en glad maakt.
  • Panthenol: verbetert het hydratatieniveau, beschermt het haar en laat het opleven.
  • Arganolie: een plantaardige olie die het haar over de gehele lengte beschermd en breken vermindert.
  • Katoenzaadolie: repareert de puntjes.
  • Castorolie: versterkt de haarzakjes en voorkomt haaruitval.
  • Peptiden: reconstrueert het haar en verbetert de veerkracht.

Het is moeilijk om een haarmasker te vinden met al deze ingrediënten. Dat gezegd hebbende, moet je vooral zoeken naar een aantal van deze ingrediënten. Met andere woorden: als een masker sommige stoffen uit deze lijst bevat, dan is het zeer waarschijnlijk dat het wonderen doet voor beschadigd haar. Het is zeker de moeite waard om het dan te proberen!

Maakt het type keratine in een haarmasker verschil?

ABSOLUUT! Als je op zoek bent naar een goed masker om jouw beschadigde haar te herstellen, bekijk dan het type keratine in een masker. De beste resultaten krijg je met gehydrolyseerde keratine, dit eiwit dringt dieper door en repareert van binnenuit. Het is het beste als een masker keratine bevat, niet een stof die op keratine lijkt en waarvan verwacht wordt dat het dezelfde resultaten geeft. Het is ook verstandig om te kijken hoeveel keratine een product bevat. Als keratine onderaan de INCI lijst staat, dan bevat het masker weinig keratine en zal het je niet die diep herstellende behandeling geven.

Keratine haarmasker: gebruiksaanwijzing

Als we een analyse doen van keratine als haarproduct, dan moet de gebruiksaanwijzing ook benoemd worden. Een masker met keratine moet namelijk niet dagelijks gebruikt worden, eens per week of eens per twee weken is genoeg. Bovendien moet een masker voor beschadigd haar verspreid worden op nat (niet kletsnat) haar en bedekt worden met een warme handdoek, waardoor de effecten een boost krijgen. Het beste deel is, dat je zo’n behandeling gewoon thuis kunt uitvoeren.

BESTE KERATINE HAARMASKERS

Het is tijd om de meest populaire keratine maskers van de laatste maanden met elkaar te vergelijken. Dit zijn de beste keratine maskers voor beschadigd en overbelast haar. Welke moet je kiezen? Lees de korte beschrijvingen en kies wat het beste is voor jouw haar.

Keratine haarmasker Nanoil

Leer meer: www.nanoil.be

Zonder twijfel biedt dit product de sterkste effecten in de vorm van diep herstel. Waarom? Omdat gehydrolyseerde keratine gecombineerd wordt met panthenol (provitamine B5). De structuur van het masker is glad, bijna gewichtloos. Het gaat lang mee en ruikt heerlijk, en daarnaast doet het ook wonderen voor je haar. Na eenmaal gebruik van het Nanoil Keratin Hair Mask is het haar makkelijk te kammen en pluist het niet. Elke week wordt het haar sterker, veerkrachtiger en beter bestand tegen beschadiging. Dit is het beste regeneratieve haarmasker voor zowel de meest veeleisende klanten als voor mensen die zoeken naar een budget vriendelijk product.

Haarmasker Kérastase Résistance

Duurder maar ook interessant is het masker van Kérastase, voor zwak, beschadigd en splijtend haar. Het is geformuleerd met pro-keratine, ceramiden en stoffen die verantwoordelijk zijn voor het terugdraaien van de schade in het haar. Je zult de gewenste effecten onder één voorwaarde bereiken: je moet het Kérastase Résistance Masque Force Architecte op regelmatige basis gebruiken. Dit keratine haarmasker voedt, versterkt en maakt het haar glad, waardoor het er beter uitziet en makkelijk te stylen is. Ook gaat dit product schade en gespleten puntjes tegen.

Hitte beschermend haarmasker Montibello Keratin Force

Het Montibello haarmasker van de NaturTech serie is een goede keus voor zwak, beschadigd, fijn en delicaat haar. Naast keratine dat de gaten in de haarstructuur opvult bevat dit masker ook plantaardige eiwitten, koolhydraten gewonnen uit guargom en andere stoffen die te maken hebben met broosheid. Dit masker stimuleert het zelfherstel van het haar, maakt de haarschubben glad, versterkt en maakt het haar beter bestand tegen beschadiging. Door regelmatig gebruik, na elke wasbeurt, herstelt Montibello Keratin Force Biomimetic Complex de mooie glans, gladheid en veerkracht van de lokken.

Keratine haarmasker Schwarzkopf BlondMe

Gebleekt haar heeft altijd extra hulp en kracht nodig. Tijdens het proces van kleurverandering raken de natuurlijke bindingen beschadigd. Blond haar is daarom vaak droog, fijn en broos. Het keratine haarmasker van de Schwarzkopf BlondMe series combineert de basis eiwitten met magnesiumcitraat om een goed duo te creëren dat uitgeput haar herstelt. Dit is een interessant aanbod voor blond, gebleekt en geverfd haar en elke andere haarsoort dat herstel nodig heeft.

Keratine haarmasker CocoChoco

CocoChoco is een minder bekend haarmasker dat wel goede resultaten geeft. Het is geen cosmetica met maar één ingrediënt, keratine wordt hier gecombineerd met een complex van hydraterende ingrediënten die niet alleen de schade herstellen maar ook uitdroging tegengaan. Deze formule is geschikt voor overbelast, uitgeput en zwak haar: het maakt het haar gladder, veerkrachtiger en beter gevoed. Het is een vrij dik masker en de gewenste effecten kunnen uitblijven als je slap haar hebt. Het behoort ook niet tot de goedkoopste keratine maskers.

Herstellend masker L’Biotica Keratin

L’Biotica Keratin is één van de beste keuzes voor degenen die een lage prijs belangrijk vinden. Naast keratine bevat het masker ook extract van amarantuszaad dat zorgt voor zachtheid en glans, evenals ceramiden die het haar sterker maken. Hoewel dit geen volledig natuurlijk product is, is het wel effectief. Het keert schade in lokken om en voorkomt vochtverlies, en daarom zul je het verschil in het uiterlijk van het haar zien als je L’Biotica Keratin Mask een paar weken blijft gebruiken. Het haar moet er ook gezonder uitzien.

Masker voor beschadigd haar ArganiCare

Keratine vind je ook in het ArganiCare Keratin Hair Mask, dat een herstellend product is dat het haar glanzender en gladder maakt. Naast gehydrolyseerde keratine bevat het ook panthenol, druivenpitolie, het bekende arganolie en beraine (voor hydratatie). Dit is een interessant aanbod om het haar de verzorgen en droog, beschadigd en dof haar te verbeteren. Deze lichte formule herstelt, voedt, hydrateert en biedt bescherming van de wortels tot de puntjes. Een ander voordeel van dit product is de grote inhoud.