4 Beste Gezichtsserums tegen Roodheid [Klassement van Top Producten]

Couperose huid heeft twee duidelijke kenmerken: roodheid en spataders. Uiteraard is de lijst nog veel langer en kan ze soms bijna eindeloos lijken. De couperosehuid is kwetsbaar en dun, en de huid reageert vaak op omgevingsinvloeden waar andere huidtypes geen last van hebben.

De juiste behandelingen en verzorgingsproducten zijn nodig om de couperosehuid er perfect uit te laten zien. Daarom mogen alleen cosmetica worden gebruikt die spataders en roodheid aanpakken en tegelijkertijd mild zijn voor de gevoelige huid.

We hebben een lijst samengesteld van de beste gezichtsserums voor couperose huid in dit artikel. Deze cosmetica hebben veel goede feedback gekregen van mensen over de hele wereld.Wij hebben ze vergeleken en gekozen voor het product dat volgens ons de beste kwaliteit heeft.

Is mijn huid couperose?

We weten niet altijd welk huidtype we hebben. Naarmate we ouder worden, wordt het nog verwarrender. Waarom is dat zo? Omdat hoe ouder we worden, hoe waarschijnlijker het is dat onze huid van soort verandert. De manier waarop we onze huid dagelijks behandelen, de behandelingen die we toepassen en het voedsel dat we eten, hebben allemaal een invloed op onze huid.

Elk huidtype heeft zijn eigen kenmerken, en de couperosehuid vormt daarop geen uitzondering. Welke van de signalen van je lichaam moet je matchen met een couperose huid?

  • grote gevoeligheid voor externe factoren (bv. zonlicht, snelle temperatuursveranderingen, gekruid voedsel)
  • verschijnen van vasculaire laesies (ook wel spataders genoemd)
  • verschijning van roodheid
  • prikkelend en branderig gevoel

Interessant is dat de meeste gezichtsserums in deze categorie, hoewel ontworpen voor de couperose huid en roodheid, ook geschikt zijn voor de droge, gevoelige en oudere huid.

Is het de moeite waard om geld uit te geven aan een gezichtsserum?

Klanten grijpen zelden naar gezichtsserums, zo blijkt uit recente enquêtes. Reinigende gel en gezichtscrème zijn twee essentiële onderdelen van elke cosmetische routine, en de meeste mensen kunnen zich hun leven niet voorstellen zónder deze producten. Serum daarentegen wordt vaak beschouwd als geldverspilling. Dat is jammer, want een gezichtsserum is het enige huidverzorgingsproduct dat de huid binnendringt om de conditie van de huid van binnenuit te verbeteren. Voor een optimaal resultaat is er geen specifiek tijdstip dat u moet aanhouden. Daardoor kun je het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken.

Nu je weet waarom een gezichtsserum deel moet uitmaken van je huidverzorgingsroutine, is het tijd om het serum te kiezen dat het beste bij je past.

Welk gezichtsserum moet je kiezen voor een couperose huid en roodheid?

Helaas zijn er niet veel serums voor couperose huid die de huid niet irriteren. Gelukkig zijn een paar bedrijven erin geslaagd om prachtige producten te maken die geen negatieve effecten veroorzaken, maar fantastische resultaten opleveren. Welke producten zijn er?

We hebben tientallen gezichtsserums voor couperose huid bekeken om deze lijst samen te stellen. Wij hebben hun ingrediënten beoordeeld om producten met ongewenste ingrediënten zoals alcoholen uit te sluiten en zo de beste producten te vinden. We zochten ook naar plantenextracten, die cruciaal zijn bij de behandeling van couperose. Paardenkastanje-extract, vitamine C en glycerine behoorden tot de stoffen waarnaar we zochten.

Verkrijgbaarheid, grootte en prijs waren de andere drie factoren die we in overweging namen tijdens het uitvoeren van ons onderzoek.

TOP 4 beste gezichtsserums voor couperose huid en roodheid

Nummer 1: Nanoil, Anti-Redness Gezichtsserum

Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil gezichtsserum lijkt de meest populaire behandeling te zijn voor couperose huidproblemen. Wanneer gevraagd wordt naar de voordelen, noemen klanten de snelle resultaten, terwijl dermatologen de nadruk leggen op de formule.De ingrediëntenlijst is kort, wat wij een grote bonus vinden omdat het product vrij is van alcoholen, siliconen en andere conserveringsmiddelen. Vier plantenextracten (lindeboom, cipresappels, kastanjebast en punarnavawortel) zorgen ervoor dat de huid er beter uitziet, gezonder is en beter tegen irriterende stoffen beschermt. Het belangrijkste effect van Nanoil Anti-Redness Face Serum is de versterking van de bloedvaten. Dit heeft een direct effect op de vermindering van vasculaire beschadigingen. Bovendien verwijdert het serum pigmentvlekken, waardoor de huid een egalere tint krijgt. Tenslotte wordt de huid gehydrateerd, gevoed en beschermd tegen vroegtijdige veroudering. De resultaten zijn snel zichtbaar.

Nanoil gezichtsserum voor couperose huid is een budgetvriendelijke cosmetica.Het zit in een flacon van 50 milliliter, wat betekent dat het lang meegaat. Het Nanoil Anti-Redness Face Serum is volledig veganistisch.

Meer informatie + gebruiksaanwijzing op nanoil.be

Nummer 2: OLEHENRIKSEN Truth Serum, Collageen Versterkt met True-C Complex

Dit product maakt deel uit van OLEHENRIKSEN’s oranje huidverhelderende collectie. Het recept van dit serum, dat een vitamine C-derivaat, sinaasappelextracten, collageen en zelfs hyaluronzuur bevat, is het belangrijkste onderdeel. Truth Serum zorgt volgens gebruikers voor onmiddellijke verlichting. Ook lijkt de huid te worden gehydrateerd. De roodheid en andere verkleuringen worden helderder wanneer het serum meer wordt gebruikt. Deze lotion verstevigt de huid en vertraagt het verouderingsproces door het antioxidant gehalte.Omdat het geen vette resten achterlaat, kan OLEHENRIKSEN Truth Serum, Collagen Boosted met True-C Complex onder de make-up gedragen worden. Het frisse, opwekkende aroma van sinaasappels spreekt de meeste mensen aan. De geltextuur lijkt de testers niet te bevallen.

Het serum van Olehenriksen zit in een plastic flesje met pompdosering van 30 ml. Helaas is de prijs per flesje wat overdreven. Er zijn ook wat problemen met de verkrijgbaarheid.

Nummer 3: Caudalie, Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting

Caudalie, een Frans merk, beweert op hun website dat hun serum geschikt is voor zelfs de meest veeleisende huid, inclusief couperose. Het belangrijkste doel is om alle verkleuringen, ongeacht hun oorzaak, lichter te maken, de huidskleur te egaliseren en de huid een gezonde gloed te geven.Viniferine, een stof afkomstig uit druivensap, is in de mix verwerkt. Viniferine is alleen te vinden in Caudalie producten, wat interessant is. Wat de formule betreft, bestaat het Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting voor 98 procent uit natuurlijke ingrediënten. De verpakking, die bestaat uit een glazen fles en een plastic dop, is ook samengesteld uit recycleerbare materialen. Het grappige is dat het aroma het meest verdeeld blijkt te zijn onder de gebruikers: sommigen zijn er dol op, terwijl anderen het haten.

Ondanks het feit dat Caudalie Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting slechts 30 milliliter groot is, gaat het lang mee. Het moet regelmatig en gedurende een langere periode worden gebruikt om de gewenste resultaten te bereiken.

Nummer 4: Origins, Mega-Mushroom Serum

Nog een gezichtsserum bereid met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Eerst en vooral bevat de fles geen SLS of minerale oliën. Honing, bijenwas, zeebessen en reishi paddestoelen zijn vervangen. Het laatste element blijkt het meest boeiend te zijn. Het blijkt dat het een antioxidant is, wat betekent dat het verouderingsproces vertraagt. Daarnaast houdt het ook de huid gehydrateerd. Omdat Origins Mega-Mushroom Serum plantaardige oliën bevat, is de ingrediëntenlijst groter. Helaas is de ingrediëntenlijst vrij uitgebreid en bevat het enkele geurcomponenten, die irritatie kunnen veroorzaken. Het serum maakt de huid helder, egaal van kleur, gehydrateerd en zijdezacht wanneer het dagelijks wordt aangebracht.

Origins serum is het enige product uit de Mega-Mushroom serie dat gericht is op het verlichten van irritatie. Het is een veganistisch product verkrijgbaar in 3 maten: 30, 50 en 100 ml.