Hoe kies je de juiste foundation?

De twee basisfuncties van de foundation zijn het egaliseren van de huidtint en het gladstrijken. De foundation kan extra functies hebben, bijvoorbeeld glans of matteren. Hoe kies je de juiste foundation en hoe breng je deze op de juiste manier aan?

Hoe kies je de juiste foundation?

Bij de keuze van een foundation moeten we rekening houden met drie belangrijke factoren: het huidtype, de consistentie van de foundation en de tint.

  • Huidtype
    De foundation moet voldoen aan de behoeften van je huid, dus voordat je de foundation kiest, moet je bepalen of je een droge, vette, gemengde of normale teint heeft. Een rijpe huid heeft een bepaald soort camouflage nodig. Droge huid foundation bevat vochtinbrengende ingrediënten die de huid gedurende de hele dag van een optimaal niveau van hydratatie voorzien. Bovendien worden foundations voor de vette huid gekenmerkt door een niet-vette formule en het gehalte aan ingrediënten die overtollig talg absorberen. Aan de andere kant zijn er bij de foundations voor de rijpere huid, ook wel lifting of versteviging genoemd, vitaminen, plantenextracten en hyaluronzuur die de rimpels opvullen en daarmee het gezicht optisch gladstrijken.
  • Consistentie van de foundation
    We kunnen kiezen voor een lichte of verhelderende foundation. Volledig dekkende producten brengen de kleur van de huid in balans door het hoge gehalte aan pigmenten. Moderne foundations met dekkende eigenschappen kenmerken zich, ondanks hun solide dekking, door een lichte consistentie. Om het maskereffect effect te vermijden volstaat het om een dun laagje aan te brengen. Lichtgewicht producten bevatten een paar pigmenten, zodat ze geen grote onvolkomenheden verdoezelen, maar wel de huidtint egaliseren. Zulke foundations garanderen een natuurlijke uitstraling. Bovendien zorgt een verhelderende foundation voor een gemiddelde dekking – zo’n cosmetisch product egaliseert de kleur zonder het maskereffect. Ze bevatten lichtreflecterende deeltjes die zorgen voor een stralende uitstraling van een grijs en vermoeid gezicht.
  • De kleur van de foundation
    De juiste tint van de foundation moet overeenkomen met de huid van je hals. Om de juiste te kiezen doe je een test op de wang, vlak naast de onderkaak. Het is het beste als je monsters van foundations in verschillende tinten uitknijpt en deze over de kaaklijn verspreidt; zo kun je makkelijker vergelijken.

Hoe breng je foundation aan?

Hoewel de foundation kan worden aangebracht met een beauty blender of een borstel, kun je hem het beste met je vingertoppen aanbrengen, omdat de vloeistof beter combineert met de huid wanneer deze in contact komt met een natuurlijk warme hand. Bovendien kun je met je vingers de foundation veel beter aanbrengen op de lastige stukjes zoals de haargrens en de onderkaak.