Wat is er nieuw in de voorjaarsmake-up?

In het voorjaar van 2017 wordt de make-up subtiel en natuurlijk, maar ook kleurrijk en origineel. Je zult sommige delen van je gezicht moeten laten knallen, zoals lippen, ogen of wangen. Bekijk hieronder hoe je je make-up moet aanbrengen om er mooi en trendy uit te zien.

Accentueer

Er is niets beter voor je huid dan een highlighter. Je kunt hetzelfde effect bereiken met strobing, dus contouren trekken met een highlighter. Benadruk die delen van je gezicht waarvan jij denkt dat ze jouw grootste troef zijn. Kies altijd voor cosmetica met de inhoud van fijne glinsterende deeltjes. Een aantrekkelijke oplossing is ook een nat gezichtseffect. Als je huid perfect glad is dan heb je alleen wat crème of een vochtinbrengende make-up basis nodig.

Smokey eyes blijven nog wel even

In het voorjaar zou het echter subtieler moeten zijn. Daarom moet je pastel of huidkleurige oogschaduwen gebruiken. Dit jaar zal de trend zijn om smokey eyes te creëren met oogschaduwen die naar de wenkbrauwen toe lopen. Een nat ooglid effect zal ook effectief zijn. Om dit te bereiken breng je wat vaseline of kleurloze lipgloss aan. Maar je kunt ook heldere, kleurrijke en extravagante oogschaduwen gebruiken. Vergeet niet de wenkbrauwen te stylen en een natuurlijke gezichtsmake-up te gebruiken.

Lippenmake-up

Dit seizoen staat in het teken van levendige kleuren. Breng wat rode, paarse of oranje lippenstift aan. Wees echter voorzichtig; als je tanden een gelige tint hebben, kan felle lippenstift alleen maar meer stress veroorzaken. Het is veiliger om te kiezen voor lippenstift in roze, rood-roze of roze-violette kleuren. Combineer het met een lippenstift en gebruik (eventueel) kleurloze lipgloss.

Blush

Blijf in het voorjaar van 2017 vasthouden aan natuurlijke en zachte make-up voor je gezicht. Breng de blusher aan in de tint die bij je huidskleur past. Een andere trend is naaktmake-up met blusher op de slapen – het is een versie voor mensen die wat meer durven. Vergeet niet dat blusher altijd oogschaduw kan vervangen.