Kokosnootolie een oplossing voor alles! Verzorging, behandeling en gebruik in de keuken

Wist u dat kokosnootolie de gezondste olie ter wereld is? Het heeft een breed scala aan toepassingen in de keuken, cosmetica en voedingssupplementen. Door de verscheidenheid aan eigenschappen en de effectieve werking wordt het door veel mensen gebruikt. Hoe ga jij het gebruiken?

Kokosolie in de keuken

Dankzij het vetzuurgehalte heeft het een positief effect op de menselijke stofwisseling en helpt het het lichaamsgewicht te verminderen. Kokosolie helpt bij gewichtsverlies, vermagering, vermindert de eetlust en belemmert de vetafzetting. Interessant is dat het een uitstekende vervanger is voor boter, margarine of bakolie. Het heeft een breed gebruik gevonden in de keuken – het kan worden gebruikt voor het smeren op brood, als toevoeging aan salades of om te bakken op hoge temperaturen (het brandt niet). De consumptie van kokosolie door een volwassene mag niet meer dan ongeveer 30 ml per dag bedragen.

Kokosnootolie voor gezondheidsdoeleinden

Het kan worden gebruikt bij de behandeling en preventie van verschillende ziekten. Kokosolie bevat laurinezuur, dat een antibacteriële, antivirale en schimmelwerende werking heeft. Daarom wordt het gebruikt voor de behandeling van infecties, ontstekingen, acne en andere onvolkomenheden. Interessant is dat het gebruikt kan worden om milde epilepsie bij kinderen te verlichten en hart- en vaatziekten te voorkomen door het cholesterolgehalte te reguleren. Kokosolie vermindert stress, verbetert de stemming en verlicht de symptomen van de ziekte van Alzheimer.

Kokosnootolie voor schoonheid en verzorging

Het gebruik van kokosolie voor de verzorging van de huid, het haar en de nagels is waarschijnlijk het meest populair. Het product werkt goed in de rol van een crème, een bodylotion, een lippenstift, een masker of een conditioner voor het haar, de nagels of het gezicht. Kokosolie maakt de huid glad en vochtig, verzacht irritaties en sluit de natuurlijke hydrolipidenbarrière. Interessant is dat het ook geschikt is voor het verwijderen van make-up, zelfs voor waterdichte cosmetica. Het is gewoon perfect voor massage en het is onvervangbaar voor anti-cellulitis, vermageringsdieet- en ontspanningsbehandelingen. Bovendien gebruiken sommige mensen kokosnootolie als antitranspiratiemiddel of tandpasta.