Koreaanse make-up

Aziatische verzorging en Koreaanse cosmetica is over de hele wereld bekend. Bijna niemand weet hoe Koreaanse make-up eruit ziet. Als jij je bij deze elitegroep wilt aansluiten dan moet je zeker dit artikel lezen.

Koreaanse gezichtsmake-up

Wat de Aziatische meisjes betreft, is de mooie teint zeer helder, goed verzorgd en zonder verkleuringen. Natuurlijk heeft niet elke Koreaanse vrouw dit, maar eventuele onvolkomenheden kunnen worden verborgen onder de juiste make-up. Om dit te doen, begin je met het aanbrengen van de make-up primer. Als je roodheid en ontstekingen hebt, gebruik dan een groene primer. Als je je huid wilt opfleuren, gebruik dan een roze-violette basis. Dep het product zachtjes in de huid. Na enkele minuten wachten kun je het beste een BB-crème nemen. Gebruik een kleine hoeveelheid ervan en verdeel het met een borstel of een schoonheidsmixer gelijkmatig over het hele gezicht. De Koreaanse gezichtsmake-up is gebaseerd op het gebruik van make-up primer en BB-crème.

Koreaanse wenkbrauwmake-up

De ideale Koreaanse wenkbrauwmake-up is natuurlijke, licht gecorrigeerde boogjes. Je kunt een concealer gebruiken om ongewenste haren te verbergen of een potlood om ze te tekenen. Wenkbrauwpommade zal net zo goed zijn, mits deze op de wenkbrauwen wordt gewreven. De Koreaanse wenkbrauwmake-up is erg ascetisch.

Koreaanse oogmake-up

Een van de populairste Koreaanse trends op het gebied van oogmake-up is het zogenaamde puppy-oog. Dit opvallende effect krijg je met behulp van een eyeliner. Hiervoor trek je een lijn op het bovenste ooglid en die naar beneden wijst. Het is voldoende om gewoon mascara aan te brengen en de Koreaanse oogmake-up is klaar.

Koreaanse wang make-up

Koreaanse wang make-up kan niet zonder een blush. De kleur ervan hangt af van de teint:

  • lichte teint – pastelroze of pastelperzikbloesem,
  • een beetje donkere teint – abrikozenblos of roze paarse blos,
  • Olijf teint – perzikroze in warme tinten of rozerood,
  • zeer donkere teint – rozijnen of oranjeachtige blush.
    Bovendien hangt de manier waarop de blush wordt aangebracht af van de vorm van het gezicht.

Koreaanse lippenmake-up

Koreanen houden van een liptint – lippenverf met een intense kleur en een fruitige geur. De kleur die op de lippen wordt aangebracht, geeft een paar uur lang vlekken en laat tegelijkertijd geen sporen na. Het is de moeite waard om de liptint af te stemmen op de kleur van de blush, wat de make-up coherent maakt. De Koreaanse lipmake-up werkt volgens het principe dat de meeste aandacht moet uitgaan naar de lippen die in contrast staan met de delicate make-up van de ogen en wangen en de lichte teint van de Koreaanse vrouwen.