Sauna voor haar. Wat is het precies?

Wat is slecht voor je haar? Zonnestraling, vorst, regelmatige kleurbehandeling, sommige behandelingen in de salon, hoge temperatuur, milieuvervuiling, enz. En hoe moet een goede haar- en hoofdhuidverzorging eruit zien? Probeer de sauna uit, haar SPA voor jouw haar.

Sauna voor het haar – hoe ziet deze behandeling eruit?

Het is een behandeling waarbij je haar en hoofdhuid worden behandeld met een temperatuur lager dan 40°C. De machine die deze warmte produceert lijkt op een grote, ronde droger. Voordat jeu de haar SPA doet moet je er rekening mee houden dat je je haren twee keer moet wassen met een shampoo; breng vervolgens een speciale conditioner aan. Als je lang of halflang haar hebt, zal de kapper het opsteken om er zeker van te zijn dat al het haar de behandeling ondergaat. Gedurende ongeveer 20 minuten produceert de machine hete stoom. Na deze periode moet je het haar wassen, eerst met lauwwarm en daarna met koel water om de hoofdhuid af te sluiten. Nu is het tijd om te föhnen en te stylen.

Wat zijn de effecten van de haarsauna?

De effecten van de conditioner worden versterkt door de sauna en de warme lucht. Dankzij deze behandeling worden je haren veerkrachtig, glad, glanzend en makkelijker te stylen. Bovendien gaat het kammen en drogen veel gemakkelijker en sneller. Zowel de hoge temperatuur als de vochtigheidsgraad openen de hoofdhuid waardoor de voedingsstoffen in de conditioner tot in de diepere delen van het haar kunnen doordringen. Spoelen met lauw en koel water helpt om de hoofdhuid af te sluiten en daarmee de stoffen in de haren vast te zetten. Voor een optimaal resultaat kun je de behandeling het beste één keer per week herhalen.

Welke componenten moeten er in de conditioner zitten?

De speciale conditioner die de kapper gebruikt voor haar SPA behandeling bestaat uit keratine en D-panthenol. Keratine is een natuurlijke bouwsteen van haar, nagels en huid. Als jouw haren beschadigd zijn, dan is het ten zeerste aan te raden om deze te verrijken met met sing conditioners en andere verfraaiende en verzorgende producten. D-panthenol maakt het haar glad en hydrateert de huid. Bovendien versterkt het de natuurlijke kleur van je haar, beschermt het tegen zonnestralen en stimuleert het de haargroei.