Hoe vloek Krijg Uw Oliën Haar Onder Controle?

Veel mensen hebben te maken met vettig, veel te glanzend haar, vooral aan de haaraanzet. Het is een probleem dat veel mensen tegenkomen, maar waar weinig mensen over praten.Helaas is er geen one-size-fits-all oplossing voor dun haar dat snel vettig wordt. De beste manier om ermee om te gaan is door het haar regelmatig te reinigen met een mild reinigingsmiddel en het goed te conditioneren. Maar voordat je met deze stappen begint, is het belangrijk om de oorzaken van vettig haar te begrijpen.

Wat zijn de oorzaken van vettig haar?

Er zijn een aantal verschillende factoren die bijdragen aan een vettige haar. Hieronder staan een paar punten benadrukt:

 • Uw genetische aanleg- sommige mensen worden geboren met een natuurlijk vettige hoofdhuid. Dit kan leiden tot vettig haar en een vettig uiterlijk.
 • Verkeerde haar verzorging- als je het verkeerde haarverzorgingsproduct gebruikt, kan dit het vettig uiterlijk van je haar verergeren.
 • Gebrek aan reiniging- als je haar niet regelmatig schoonmaakt, kan je haar vettig worden omdat oliën en producten opbouwen in je haar.
 • Hormonaal onevenwicht- een onevenwichtige hormonale balans kan het vettig uiterlijk van je haar beïnvloeden.
 • Een ongezonde levensstijl – sommige voedingsmiddelen kunnen de hoofdhuid oliën verhogen, zoals junkfood en te veel cafeïne.
 • Stress – als je vaak gestrest bent, kan dit ook je hormonale balans en de olieproductie van je hoofdhuid beïnvloeden

Hoe kun je vettig haar onder controle krijgen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om vettig haar te bestrijden:

 1. Gebruik een geschikt shampo en conditioner – Kies voor milde, verstevigende producten die gemaakt zijn om vettig haar te bestrijden. Vermijd shampoos met een lage pH. Zoek ook naar producten die geen siliconen of parabenen bevatten.
 2. Voeg een apple cider vinegar rinse toe – Apple cider vinegar kan helpen bij het verminderen van vettig haar door de natuurlijke pH-balans van de hoofdhuid in evenwicht te brengen.
 3. Was je haar minder vaak – Hoewel het misschien tegenstrijdig klinkt, kan het verergeren van vettig haar te wijten zijn aan een te vaak wassen van het haar. Als je haar te vaak wast, kan het je hoofdhuid overmatig afschuimen, wat de olieproductie kan verhogen. Als je droog, vettig haar hebt, is het misschien het beste om je haar maximaal twee keer per week te wassen met milde shampoos.
 4. Gebruik een milde droogshampoo – Droogshampoo kan helpen bij het verwijderen van overschot aan olie de productie, wat het vettig uiterlijk van je haar vermindert. Natuurlijke, poederachtige droogshampoos, zoals kassenaftreksel, maïsmeel en bentoniet klei, zijn een goede optie.
 5. Haal je haar uit je gezicht – Als je steeds met je handen door je haar houdt, zal je haar snel te vettig worden. Probeer het daarom zo veel mogelijk uit je gezicht te dragen en uit de buurt te houden van alle andere stimuli die de talgproductie kunnen verhogen.
 6. Eet gezond – Probeer de junkfood te vermijden, evenals koffie en andere cafeïnehoudende dranken. Eet gezond, goed uitgebalanceerd voedsel dat is gevuld met vitamines, mineralen, enzymen, eiwitten en koolhydraten.

Hoe kun je je haar stylen met vettig haar?

Als je geconfronteerd wordt met vettig haar, betekent dit niet dat je het op een saaie manier moet dragen. Er zijn verschillende manieren waarop je je haar op een mooie manier kunt stylen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

 • Gebruik een licht haarspray of haarlotion – Gebruik een licht haarproduckt zoals haarlotion of licht haarlak om je haar te stylen. Dit kan helpen de vettigheid te verbergen en je haar van extra volume en body te voorzien.
 • Gebruik verschillende stylingproducten – Gebruik verschillende stylingproducten om je haar meer textuur te geven en de vettigheid te verbergen. Probeer bijvoorbeeld een volumepoeder of een texturizer.
 • Draag je haar op verschillende manieren – Probeer je haar verschillende manieren te dragen om de vettigheid te verbergen. Je kunt je haar bijvoorbeeld knippen, opsteken, losjes dragen of in een low-pony stijlen.
 • Gebruik een haardroger – Probeer je haar met een haardroger te stylen voor extra volume en lift. Gebruik een diffuser bij het haardroger om een zachtere, natuurlijke look te creëren.

Conclusie:

Vettig haar kan een vreselijke uitdaging zijn om onder controle te krijgen. Het is belangrijk dat je begrijpt wat veroorzaakt dat je haar vettig is, zodat je kunt kiezen voor de juiste behandelingen. Probeer bovenstaande tips om je vettige haar te bestrijden en stijlvol te dragen. En laat je niet ontmoedigen, want met de juiste verzorging kom je er op een dag wel uit.