Veilige Warmte Styling Technieken

Je kunt met warmte je haar prachtig stylen, maar het kan ook je mooie lokken beschadigen. In deze blogpost leer je veilige hitte-styling technieken waarmee je je haar kunt beschermen en er toch fantastisch uit kan zien.

Inleiding

Hoewel het gebruik van warmte-stijlen een snelle en effectieve manier kan zijn om je kapsel te veranderen, kan het bij verkeerd gebruik ook leiden tot droog en beschadigd haar. Niet alleen de hoge temperaturen, maar ook ondeskundig gebruik van stylingtools kan leiden tot problemen zoals gespleten haarpunten en broosheid.

Voordat je start

Check je apparaten

Het eerste dat je moet doen is het controleren van je gereedschap. Zijn de keramische platen van je stijltang nog in goede staat? Werkt je föhn nog goed? Controleer je gereedschap altijd voordat je het in je haar gebruikt.

Gebruik altijd een beschermingsproduct

Gebruik een product dat speciaal gemaakt is om je haar tegen de hitte te beschermen. Dit product zal een barrière vormen tussen je haar en het stylingapparaat, wat kan helpen om schade te voorkomen.

Gebruik van een stijltang

Selecteer de juiste temperatuur

Veel mensen realiseren zich niet dat een stijltang warm genoeg kan worden om hun haar te verbranden. Kies in plaats daarvan voor een lagere temperatuur en verhoog deze zo nodig geleidelijk. Fijn haar moet op een lagere temperatuur worden gestyled dan dik haar.

Gebruik de tang correct

Houd de stijltang niet langer dan noodzakelijk op één plek om oververhitting te voorkomen. Houd de tang ook in beweging om te voorkomen dat het je haar verbrandt.

Blowout

Kies de juiste föhn

Een goede föhn kan het verschil maken. Zoek er een die meerdere hitte-instellingen heeft. Het is belangrijk om te beginnen met een lage warmte en indien nodig te verhogen. Maak ook gebruik van het mondstuk om de luchtstroom te richten, dit zorgt voor minder frizz.

Techniek is belangrijk

Om een blowout correct uit te voeren, begin je door je haar te drogen met een handdoek. Gebruik vervolgens een föhn om het resterende vocht te verwijderen. Houd de föhn op enige afstand van je hoofdhuid om oververhitting te voorkomen.

Afsluitende gedachten

Hitte-styling kan gevaarlijk zijn als het niet correct wordt gedaan, maar met aandacht en de juiste hulpmiddelen, kun je je haar prachtig stylen zonder het te beschadigen.